Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Hyviä joukkoliikennepäätöksiä Laajasalossa

Share |

Tiistai 17.6.2008 - Aleksi Päiväläinen


Laajasalon joukkoliikenneyhteystä saatiin tänään päätös, kun sekä joukkoliikennelautakunta että kaupunkisuunnittelulautakunta tekivät viisaita päätöksiä. Ratikkaan ja siltaan perustuva ratkaisu on monella tapaa hyvä.

HKL oli tehnyt varsin perusteelliset selvitykset asiasta. Esillä olivat:

  • Liityntäliikenne Herttoniemen metroasemalle (käytännössä siis bussi Laajasalosta Hertsikkaan)
  • Ratikkahteys keskustaan siltaa tai tunnelia pitkin
  • Metroyhteys keskustaan siltaa tai tunnelia pitkin

Vertailussa sillalla kulkeva ratikka kepitti kirkkaasti muut vaihtoehdot, mukaan lukien metron. Hyöty/kustannus-laskelmassa ero oli laskentatavasta riippuen jopa kaksin-kolminkertainen.

Ratkaisun myötä olisi suotavaa myös ruveta nykyistä paljon pontevammin miettimään ratikoiden palvelutason parantamista koko Helsingissä. Pieneksi miinukseksi nimittäin tulee, että nyt tehty ratkaisu hidastaa aavistuksen verran ratikoiden nopeutta eräillä pysäkkiväleillä. Häiriöherkkyyden lisääntyminen on myös odotettavissa. Ratikkaliikenteen sujuvuuden parantaminen ja nopeuttaminen pitäisikin ottaa korkealle prioriteettilistalla. Vähintäänkin liikennevaloetuuksia pitää ruveta ottamaan käyttöön kipin kapin.

Aplodit tehty ratkaisu saa myös kansanterveydellisestä ja ympäristöllisestä näkökulmasta: Silta mahdollistaa kevyen liikenteen väylän Laajasalosta keskustaan. Tulevaisuudessa siis on mahdollista fillaroida parissakymmenessä minuutissa meren ylin keskustaan. Hienoa!

Avainsanat: Laajasalo, raitiotie, silta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini