Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Opiskelijat sivuraiteella

Share |

Keskiviikko 3.9.2008 - Aleksi Päiväläinen


TKK:n 100-vuotisjuhlaa vietettiin maanantaina Finlandia-talossa. Arvokkaan tilaisuuden puhujakaartiin kuuluivat muun muassa Jorma Ollila ja Sari Sarkomaa. Puheissa opiskelijat olivat kuulemma kaiken keskiössä. Kovin montaa opiskelijaa ei kuitenkaan paikalla ollut. Ei varmaankaan, sillä samaan aikaan kun yliopisto, valtiovalta ja yrityselämä kilistelivät skumppalasejaan, saapuivat fuksit ensimmäistä kertaa uuteen opinahjoonsa. Jälleen kerran TKK osoitti todellisen karvansa. Uudet opiskelijat eivät olleet edes nettisivujen maininnan arvoisia.

Uudet opiskelijat on se voimavara, joka pitää yliopiston käynnissä ja liikkeessä. Ilman opiskelijoita ei olisi yliopistoa. Siitä huolimatta TKK:lla näköjään on varaa ylenkatsoa heitä ja unohtaa heidät tyystin.

Maailman huipulle TKK kyllä on pyrkinyt ja pyrkii edelleen. Kun suhtautuminen opiskelijoihin on tätä tasoa, niin vieläkö joku ihmettelee miksi taival huipulle on vähintään yhtä pitkä kuin 10 vuotta sitten?

Aalto-yliopiston uudella hallituksella on totta vie työsarkaa. Toisaalta homma ei liene aivan mahdoton: Pohjalta ei ole kuin yksi suunta.

Avainsanat: TKK 100 vuotta, avajaiset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini