Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Kulttuurilautakunnan kuulumisia

Share |

Torstai 22.1.2009 - Aleksi Päiväläinen


Eilen keskiviikkona oli uuden kulttuurilautakunnan ensimmäinen kokous. Tunnelma oli hyvähenkinen ja ennakoi varsin positiivista keskusteluilmapiiriä. Hieno juttu!

Kuten ensimmäiseen kokoukseen kuuluukin, ei suuria linjanvetopäätöksiä tehty. Pääosin kokous kului lautakunnan jäsenten ja virkamiesten tutustumisen ja kulttuurikeskuksen organisaation ja toimintojen esittelyn merkeissä. Lisäksi käytiin keskustelua kokouskäytännöistä ja menettelytavoista. Edelliseen kauteen verrattuna lautakunta on kokenut nuorennusleikkauksen, mikä on tietenkin hyvä juttu. Tuntuu siltä, että tasapaino nuoren innon ja kokemuksen välillä on löytynyt varsin hyvin.

Varsinaiseen päätöksentekoon otimme tuntumaa muutaman avustuspäätöksen muodossa. Kulttuuritoimen budjetissa on vuosittain jaettavaa vajaan 24 miljoonan euron verran. Kulttuurilautakunnan jaettavaksi jäävän harkinnanvaraisen tuen suuruus on noin 1,5 miljoonaa vuosittain. Päätettävät summat vaihtelevat tuhannesta eurosta aina kymmeniin tuhansiin. Tässä kokouksessa jaettiin niin sanottuja kohdeavustuksia noin 60 000 euron edestä. Kohdeavustusten idea on mahdollistaa ”nopea reagointi”, toisin sanoen tarjota innokkaille taidetta tekeville tahoille mahdollisuus toteuttaa hyvä projekti ilman että sitä tarvitsisi vuosikausia valmistella ja rahaa anoa liian monimutkaisen byrokratian läpi.

Kevään varrella on luvassa muun muassa musiikkioppilaitosten uudistetun avustusjärjestelmän ensimmäinen välitarkastelu. Yritän tällä palstalla pitää päiväkirjaa ajankohtaisista kuulumisista tällä(kin) rintamalla. Tervetuloa keskustelemaan!

Avainsanat: lautakunta, kokous


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini