Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Kokouskuulumisia

Share |

Maanantai 9.11.2009 - Aleksi Päiväläinen


Hävyttömän pitkään on jo mennyt kokouksesta, joka pidettiin jo viime viikolla tiistaina. Kokouksen nuijanheiluttajana oli ensi kertaa uusi puheenjohtaja Johanna Sumuvuori.

Alkuun oli muutama lausunto. Valtuustossa oli tehty aloitteet ilmoitustaulujen hankkimisesta metroasemille ja Tokoinrannan asemakaavan muutosehdotuksesta. Ilmoitustaulut on ajateltu ensisijaisesti asukasjärjestöjen ja yhdistysten käyttöön, jotta ne voisivat esimerkiksi tiedottaa tapahtumistaan. Kannatimme ajatusta, tosin taloudellista vastuuta emme halunneet kulttuurikeskukselle sälyttää. Tokoinrannassa puolestaan on vireillä kaavoitus juhlaviikkojen huvilateltan käyttöön. Tätäkin kannatimme.

Lauttasaari-seura oli osoittanut aktiivisuutta Lauttasaaren kulttuuritalon perustamiseksi. Tähän kohtaa Risto Kolanen teki muutosesityksen, jota minä kannatin. Myös esittelijä suostui muuttamaan esitystään. Päätimme, että ”Kulttuuri- ja kirjastolautakunta palaa Lauttasaari-Seuran esitykseen, kun kaupungilla tehtävä arviotyö tilojen käytöstä kaikkien hallintokuntien osalta on valmistunut.

Selvennykseksi sanottakoon, että itse – eikä lautakunta muutenkaan – en kannata ajatusta, että kaupunki ottaisi Lauttasaaren kartanon hoidettavakseen. Taloustilanne on vaikea, joten olemme juuri luopumassa muun muassa Nordsjö-Rastiksesta ja Aino Ackten huvilasta. Olisi siis vaikea ottaa kontolleen lisää arvokiinteistöjä (toki Lauttasaaren hanke toteutuisi vasta 2013 kieppeillä). Sen sijaan toivon, että löytyisi jonkinlainen public-private-partnership –tyyppinen ratkaisu, jota kulttuurikeskus voisi olla omalta osaltaan tukemassa. Keskustelua on joka tapauksessa syytä jatkaa.

Tanssin perusopetuksesta oli tehty selvitys, jota meille esiteltiin. Helsingin avustuspolitiikka on näiltä osin täysin kestämätöntä. Helsinki ei tue tanssin perusopetusta millään tavalla. Pääkaupunkiseudulla ainakin Espoossa ja Vantaalla tilanne on toinen. Näin olisi syytä olla Helsingissäkin, joten muutos tarvitaan. Tästä olimme melkoisen hyvin yhtä mieltä.

Avustuksia myönnettiin jälleen sekä kansainväliseen toimintaan että kohdeavustuksiin. Tanssikeskus Footlightille jouduimme jälleen tarjoamaan kylmää kättä, sillä niinkin suurta summaa kuin 75 000 euroa meillä ei ole yhtäkkiä annettavaksi.

Avainsanat: lautakunta, kokous


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini