Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Sidonnaisuuteni

Share |

Keskiviikko 20.10.2010 - Aleksi Päiväläinen


Kuntapäättäjien sidonnaisuudet ovat nousseet viime päivinä tapetille ja yhä useampi on omalta osaltaan jo mahdolliset kytköksensä tuonut päivänvaloon. Niinpä minäkin liityn joukkoon.

En ole valtuuston jäsen tai varajäsen, mutta kuten muun muassa Risto Rautava sanoi, monet tärkeät käytännön päätökset tehdään lautakunnissa. Kirjasto- ja kulttuurilautakunnan päätösvallan ”kovaa ydintä” ovat varmaankin erilaisten tukien ja apurahojen jakaminen.

Ainoa lautakunnan toimialaan liittyvä epäsuora kytkös tulee sukulaisuussuhteen kautta, sillä isäni on Käpylän musiikkiopiston rehtori. Aina kun kaupungin tuista ko. oppilaitokselle on päätetty, olen luonnollisesti jäävännyt itseni.

Muita sidonnaisuuksia lautakuntani hallinnonalaan esimerkiksi yritysten tai yhdistysten luottamustehtävien kautta minulla ei ole. Työkseni olen valtion virkamies puolustusministeriön hallinnonalalla, mikä on myöskin hyvin kaukana kaupungin kirjasto- ja kulttuuritoimesta.

P.S. En tiedä onko tässä tarkoitus paljastaa vaalirahoitukseni lähteitä, mutta tehdään se saman tien. Maksoin kuluni suurimmaksi osaksi itse omista säästöistäni, lähisukulaisilta sain yhteensä noin tuhannen euron luokkaa olevan tuen. Ulkopuolista rahoitusta en käyttänyt.

Avainsanat: sidonnaisuudet, lautakunta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini