Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Lautakunnan maaliskuun kokous

Share |

Perjantai 18.3.2011 - Aleksi Päiväläinen


Viime tiistaina oli jälleen lautakunnan kokous. Eniten puhuttivat kirjastojen korjaukset sekä tulevat budjettipäätökset. Rahareikiä tuntuu olevan paljon, onneksi kaupungin talous näyttää olevan ainakin toistaiseksi kasvu-uralla.

Kirjastotoimenjohtaja, asia 3: Roihuvuoren kirjaston peruskorjaus

Vuonna 1958 valmistunut Roihuvuoren kirjasto on tullut peruskorjattavaan ikään. Peruskorjaus sinänsä on mielestäni hyvin perusteltavissa, mutta sen hinta tuntuu korkealta, noin 2100 euroa neliöltä! Tämä tarkoittaa sitä, että kirjaston maksama vuosivuokra nousee 30 000 eurosta yli 80 000 euroon. En ole toimitilojen korjausrakentamisen asiantuntija, mutta hinta tuntuu kovalta, varsinkin kun rakennus kuntotutkimuksen perusteella on hyvässä kunnossa, eikä merkittäviä toiminnallisia parannuksia ole tulossa. Eiköhän asuntojen korjausrakentamisessa 2000 euron neliöhinnalla saisi jo putkien, sähköjen ja ilmastoinnin lisäksi kuntoon niin betonirakenteet kuin pihatkin?

Kirjastotoimenjohtaja, asia 4: Kirjastojen rakentamisohjelma 2012–2016

Tässä kohdassa silmääni pisti sama asia kuin edellisessä kohdassa. Perusparannusten hinnoiksi oli järjestään arvioitu 2000 euroa neliöltä. Kalliilta tuntuu, ei ihme jos kaupungin johtoa huolestuttaa tilakustannusten nousu.

Kulttuurijohtaja, asia 1: Kaupunginhallituksen päätöksiä

Kaupunginhallituksen päätökset eivät yleensä herätä keskustelua, mutta tällä kertaa tehdyllä päätöksellä on potentiaalisia budjettivaikutuksia. KH oli tehnyt sinänsä hyvän päätöksen antaessaan Svenska Teaternin säätiölle 2,5 miljoonan euron lainan. Samalla KH kuitenkin oli lisännyt kulttuurikeskuksen budjettipaineita päättämällä, että lainanhoitokulut huomioidaan avustuksissa. Suomeksi sanottuna kulttuurikeskuksen on maksettava korot avustusten muodossa. Varsinkin maksuajan alkupuolella (maksuaika 10 vuotta) vuosittainen kulu on useita kymppitonneja. Tämä toivottavasti huomioidaan tulevissa budjettiraameissa.

Kulttuurijohtaja, asia 6: Kohdeavustukset

Kohdeavustusten jaossa periaatekeskustelua herätti eniten konserttisarjan määritelmä. Kohdeavustuksia nimittäin ei myönnetä yksittäisille konserteille, mutta konserttisarjoille kyllä. Nyt päätimme jättää Uteliaat muusikot ry:n ilman tukia, sillä heidän produktionsa koostuu seitsemästä erillisestä konsertista. Mutta samalla päätimme myöntää Perinnearkku ry:lle pienen avustuksen viidestä illasta koostuvaan klubikokonaisuuteen. Erona on, että edellisessä tapauksessa esiintyjät eivät ole samoja, mutta jälkimmäisessä ovat. Täytyy rehellisesti tunnustaa, että tällaisessa tapauksessa viiva on piirretty vain veteen, sillä myös Uteliailla muusikoilla tuntuisi olevan selkeä kattoteema. Halusimme kuitenkin noudattaa johdonmukaisesti vanhaa linjaa emmekä muuttaa sitä tapauskohtaisesti. Asiasta on vielä käytävä lisää periaatekeskustelua.

Muut esille tulevat asiat: Budjetti 2012

Ensimmäinen raamiluonnos ensi vuodelle on ilmestynyt, ja se on tämän valtuustokauden valoisin - ellei sitten esimerkiksi Japanin tsunami hautaa alleen kaiken muun lisäksi myös orastavaa talouskasvua. Yleinen kustannustason nousu korvataan keskitetysti, mutta tuottavuutta on parannettava. Kävimme budjetista lyhyen lähetekeskustelun, jossa melko yhteisesti totesimme että mikäli leikkauksia vielä tarvitaan, on pääpaino oltava hallinnossa, ei avustuksissa. Vyönkiristys on tähän asti mennyt oikeaan suuntaan, sillä viime vuosien yhteensä noin 800 000 euron säästöistä noin 300 000 on kohdistunut avustuksiin, loput hallintoon.

Avainsanat: lautakunta, kokous


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini