Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Viisi syytä äänestää Sauli Niinistöä

Share |

Torstai 26.1.2012 - Aleksi Päiväläinen


Presidentinvaalit huipentuvat toiseen kierrokseen, jossa kansa pääsee valitsemaan kahden fiksun ja asiallisen ehdokkaan väliltä. Tässä viisi syytä miksi minun valintani kohdistuu Sauli Niinistöön.

  1.  Elämänkokemus: Itse arvostan poliitikossa sitä, että hän on tehnyt elämässään muutakin kuin politiikkaa. Niinistön 10 vuoden kokemus tavallisista töistä on minun silmissäni hänelle iso plussa. Lisäksi Saulin elämä ei ole aina ollut pelkkää päivänpaistetta, vaan hän on saanut kokea myös elon synkkiä varjopuolia. Niinistön kovan maineen alle on jäänyt muun muassa se, että hän ollut perustamassa lasten hyväksi toimivaa Tukikummit ry:tä ja lahjoittanut sen pesämunaksi merkittävän summan.
  2. Leveämmät hartiat: Niinistöllä on Haavistoa laajempaa ja raskaamman sarjan kokemusta valtion asioiden hoidosta ja politiikasta. Haaviston osaaminen on eräiltä osin syvällisempää, mutta selvästi kapeampaa.
  3. Johtajuus: Niinistöllä on kokemusta johtamisesta ja isoista kokonaisuuksista vastaamisesta niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Hän on vastuuasemassa kokenut niin päivän paisteen kuin tuulen ja tuiskeen. Haaviston profiili sen sijaan edustaa enemmän asiantuntijuutta kuin johtajuutta. On täysin eri asia olla mukana asiantuntijana tai koordinaattorina kuin vastata jostakin.
  4. Toiminnan painopiste: Haavistolla on eittämättä syvällistä kokemusta kriisinhallinnasta kaukomailla, kuten Afrikassa ja Balkanilla. Kuitenkin Suomen presidentin huomion pitäisi ensisijaisesti keskittyä Suomeen ja lähialueille - Eurooppaa ja Amerikkaa unohtamatta. Niinistö on tehnyt töitä suoraan Suomelle ja myös osoittanut kykynsä toimia kansainvälisissä tehtävissä.
  5. Talous ja turvallisuus: Usein unohtuu, että nykymaailmassa talous ja turvallisuus kulkevat käsi kädessä vielä vahvemmin kuin aiemmin. Historiassa on useita varoittavia esimerkkejä siitä, kuinka nimenomaan talouden romahtaminen on johtanut yhteiskuntarauhan järkkymiseen ja totalitarismiin. Talouskriisin koettelemassa Euroopassa nämä opetukset ovat jälleen kerran ajankohtaisia. Niinistön vahva talousosaaminen antaa hänelle hyvät eväät turvallisuuden taloudellisen ulottuvuuden ymmärtämiseen ja tulkintaan

Avainsanat: presidentti, vaalit, Niinistö, Haavisto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini