Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Pelurin paluu

Share |

Perjantai 3.6.2011 - Aleksi Päiväläinen


Eduskuntavaalien jälkeinen hallitusvääntö on tainnut jättää kokeneemmatkin politiikan tarkkailijat äimän käkenä vilttiketjuun istumaan. Vasemmistopuolueiden röyhkeän pelaamisen ja diivailun jälkeen Kataisella on entistä haastavampi paikka. Samalla taisi viimeistään selvitä demariorkesterin todellinen johtaja sekä kakkosviulun soittaja.

Vasemmistoliiton hallituspaikkaan en missään vaiheessa oikeastaan uskonut. Arhinmäen johtama puolue on vasemmistolainen muutenkin kuin pelkästään nimen puolesta, mikä ei Suvi-Anne Siimeksen aikana tuntunut aina olevan itsestäänselvyys. Yllättävää sen sijaan on demareiden tiukka asenne. He olivat jo saamassa läpi lähes kaiken, jopa progressiivisen pääomaverotuksen. Mutta alv katkaisi kamelin selän. Ainoasta yksiselitteisestä kynnysehdostaan, tuloveron kiristämättä jättämisestä, Kokoomus ei livennyt.

Kun J&J – Jyrki ja Jutta – muutama viikko sitten astelivat lehdistön eteen Portugali-sovun kanssa, ajattelin että yhteinen sävel löytyisi myös hallitusneuvotteluissa. Mutta taisipa sittenkin olla niin, että siinä lehdistötilaisuudessa esiintyi vain demareiden kakkosviulun soittaja ja mannekiini. Todellinen voimahahmo ja orkesterinjohtaja, kaikkien pelureiden isä Eero Heinäluoma pysytteli taustalla.

Nyt Heinäluoman raaka ruuvipenkki sitten katkaisi neuvottelut. Olisiko se jopa ollut vanhan AY-junttamiehen tavoitteenakin? Ajaa Katainen umpikujaan ja tehdä Urpilaisesta hallitustunnustelija? Salaliittoteoriat ovat aina vaarallisia, mutta tässä kuviossa niissä saattaa olla hiven totuuttakin mukana. Muutama vuosi sitten näytti jo hetken siltä, että isosta E:stä olisi päästy eroon. Mutta tekeväthän comebackeja bänditkin, mikseivät sitten vähän käytetyt AY-jyrät

Kaikesta huolimatta uskallan vielä veikata kolmea asiaa. Ensinnäkin Jyrki Kataisesta tulee pääministeri. Toiseksi vahvan hallituksen aika on ainakin toistaiseksi ohi. Tuleva hallitus on kokoonpanostaan riippumatta selvästi heikompi kuin mihin on viimeisen noin 15 vuoden aikana totuttu (suunnilleen sen aikaa olen politiikkaa seurannut, joten muistini ei ulotu 80-luvulle). Kolmanneksi uskallan veikata, että ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen.

Avainsanat: hallitusneuvottelut, Katainen, Heinäluoma


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini