Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Venäläisetä turismia

Share |

Torstai 12.6.2008 - Aleksi Päiväläinen


Suomi on turismin suurvalta, ainakin venäläisestä näkökulmasta. Turistivirroilla mitattuna sijoitumme neljänneksi heti Kreikan, Kiinan ja Egyptin jälkeen.

Uutinen sattui silmiini tunnetun venäläisen viikkolehden Argumenty i fakty (AIF) tuoreimmasta numerosta. Huomattavaa on, että Suomi voitti lähimmät kilpailijansa todella selkeällä erolla: Vuoden 2007 aikana noin 650 000 turistia otti suunnaksi Suomen. Viidenneksi suosituin Italia ylsi vain noin 330 000 vierailijaan. Lukiessani lehteä satuin lisäksi istumaan Pietarista Helsinkiin kulkevassa Sibelius-junassa. Venäjällä oli juuri alkanut neljän päivän lomakausi, ja juna oli ääriään myöten täynnä Suomeen matkaavia lomalaisia.

Voi sanoa, että yksi historian ympyrä on taas sulkeutunut. Ennen vuoden 1917 vallankumousta Karjalan kannas ja Saimaan rannat olivat supersuosittuja lomakohteita Pietarin vauraan väen keskuudessa. Niin turistit kuin kauppiaat liikkuivat Suomen ja Pietarin väliä yhtenään. Vallankumous sitten sulki rajan noin 70 vuodeksi ja vasta nyt näyttää siltä, että tilanne alkaa taas elpyä.

Matkailijoita riittää myös pääkaupunkiseudulle. Helsingin kannalta tilanne on mitä loistavin. Suorat kiskot johtavat Helsingistä Pietariin ja lisää kapasiteettia on luvassa jo muutaman vuoden kuluessa, mikäli tämän hetkiset suunnitelmat pitävät kutinsa. Vuonna 2011 kaupunkien välisen matka-ajan pitäisi lyhentyä noin 3,5 tuntiin.

Helsingin kannattaa pitää silmänsä auki ja varatua tulevaisuuteen ajoissa. Vähintäänkin on huolehdittava siitä, että riittävästi venäjänkielistä palvelua on saatavilla, ja että peruskouluissa ja lukioissa on riittävästi venäjän opetusta. Mukaan kielitalkoisiin tarvitaan tietysti myös vanhemmat ja oppilaat.

Avainsanat: Venäjä, turismi, Suomi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini