Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Luovaa palvelutuotantoa

Share |

Maanantai 7.2.2011 - Aleksi Päiväläinen


Viime vuoden marraskuussa (15.11.) pohdiskelin kulttuurin ja luovan alan yrittäjyyden yhteyttä. Mielestäni kaupungin pitäisi nykyistä vahvemmin pyrkiä yhteistyöhön yrittäjien kanssa julkisen palvelutuotannon kehittämiseksi. Jatkan nyt ajatukseni kehittelyä eteenpäin.

Lähtökohtani on edelleen se, että luovien yrittäjien aivo-, idea- ja innovaatiovoima pitäisi nykyistä paremmin saada hyödyttämään kaupungin toimintaa ja palveluntuotantoa. Esimerkiksi kulttuurin, palveluiden ja uuden teknologian yhdistelmistä voisi löytyä jotain täysin uutta. Omasta näkökulmastani johtuen etusijalla omassa mielessäni ovat tietysti nuoret, aloittelevat yrittäjät. Millä tavalla kaupungin toimijat ja start-up-yrittäjät voisi tuoda yhteen?

Alun perin mietin, että kaupunki voisi pistää pystyyn nuorille yrittäjille suunnatun kisan, jossa parhaasta palveluideasta tai -konseptista saisi reilun palkinnon. Kävin aiheesta hiljattain keskustelua nuorten Aalto-yliopistotaustaisten yrittäjien kanssa, ja idea sai hieman alkuperäisestä poikkeavan ja paremman muodon. Sen sijaan että kaupunki yrittäisi itse järjestää yrittäjille suunnattuja kilpailuja tai tapahtumia, kannattaisi ehkä mennä mukaan valmiisiin pöytiin.

Eräs esimerkki on virolaisten pystyyn pistämä Garage48 boot-camp (www.garage48.org), joka järjestettiin viimeksi tammikuussa Otaniemessä. Ajatuksena on koota viikonlopuksi opiskelijoita ja/tai yrittäjiä jalostamaan omia ideoitaan toimiviksi palvelukokonaisuuksiksi. Parhaat ideat valitaan jatkoon ja 48 tunnin työstämisen jälkeen parhaat hiilialkiot saadaan puristettua käyttökelpoisiksi timanteiksi.

Seuraavan kerran tapahtuman teemana on muuten julkiset palvelut. Kannattaisiko kaupungin mennä mukaan tukemaan tapahtumaa vaikkapa muutamalla tonnilla ja antaa yrittäjätiimeille oman palvelutuotannon kannalta kiinnostavia täkyjä? Kulttuurikeskuksen ja terveysviraston yhteisellä agendalla voisivat olla esimerkiksi terveyden- ja hyvinvoinnin palvelut.

Avainsanat: yrittäjyys, palvelutuotanto, start-up yrittäjät


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini