Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Deutsche Alpenstraße - kappale kauneinta Saksaa

Share |

Perjantai 6.11.2015 klo 18.39 - Aleksi Päiväläinen


Baijerin etelärajan tuntumassa, Alppien sylissä lännestä itään ja idästä länteen polveilee auto- ja motoristilomailijan unelmareitti, Deutsche Alpenstraße. Kiireisen matkamiehen ei kannata hitaalle ja mutkittelevalle vuoristotielle lähteä, mutta tunnelmallista ja kuvauksellista maisemaa etsivälle romantikolle on vaikea löytää parempaa reittiä.

Ramsau_klein.jpg

Ramsaun kylän kirkko Berchtesgadenin alueella, josta Alpenstraße lähtee.

Deutsche Alpenstraße lähtee lännessä Berchtesgadenista Königsseen rannalta (ks. blogijuttu tästä) ja päättyy 450 ajokilometrin jälkeen Lindauhun Bodenseen rannalle lähelle Itävallan ja Sveitsin rajaa. Tietä alettiin suunnitella jo vuonna 1929, mutta lopullisesti se valmistui vasta vuonna 1982. Toisaalta hyvää kannatti kyllä odottaa. Reitin varrelta löytyy niin luonnon- kuin kulttuurinähtävyyksiä joka sormelle. Erityisen tunnettuja ja suosittuja kohteita ovat Berchtesgadenin ohella muun muassa kärsimysnäytelmästä tunnettu Oberammergau, hiihtäjien ja mäkihyppääjien Garmisch-Partenkirchen, kuninkaiden linnat Linderhof, Neuschwanstein ja Hohenschwangau, UNESCO:n maailmanperintölistaan kuuluva barokkikirkko Wieskirche sekä Bodenseen saarella sijaitseva Lindau. Ja tietysti maisemat ovat sellaisia, että jokaisella parkkipaikalla tekisi mieli pysähtyä ja sännätä ulos kuvaamaan.

Alpenstrasse_am_Schwarzbach_klein.jpg

Syksyn värejä Alpenstraßen alkupäässä lähellä Berchtesgadenia.

Päätimme lopettaa Berchtesgaden-lomamme ajamalla osan matkaa kotia kohti pitkin Alpenstraßea. Toki oli selvää, että yhdessä päivässä emme kovin pitkälle pääsisi. Valitettavasti sääonni ei ollut tällä kertaa täysin meidän puolellamme, sillä laaksoja ja vuorenhuippuja peitti paksu pilviverho. Onneksi matkan edetessä keli selkeni ja aurinkokin näyttäytyi, kuten alla olevista kuvista näkyy.

Alpenstrasse_am_See_klein.jpg

Alpenstrasse_Hutte_am_See_klein.jpg

Näkymiä alppijärvelle.

Mutkittelevalla tiellä perheenisän pokka ei todellakaan kestänyt ajaa kovaa, joten keskinopeus pyöri koko ajan korkeintaan 50–60 kilometrin kieppeissä. Kun lisäksi ”pakollisten” kuvaustaukojen hidastamana matkanteko osoittautui odotettuakin hitaammaksi, päätimme poistua Alpenstraßelta kohti autobaanaa vasta noin 80 kilometrin ajon jälkeen ja suuntasimme matkamme kohti Ludvig II:n seuraavaa linnaa, nimeltään Herrenchiemsee. Mutta siitä kerron enemmän seuraavassa blogimerkinnässä.

Päivän turistivinkkinä tämän linkin takaa löytyy lisätietoa Alpenstraßesta.

Avainsanat: Alpenstraße, Saksa, Ramsau, Königgsee


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini