Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Baijerilaisia jouluperinteitä

Share |

Torstai 24.12.2015 klo 1.15 - Aleksi Päiväläinen


Suomalaisen on kohtuullisen helppo eläytyä ja sopeutua saksalaiseen jouluun – ovathan monet perineet tulleet meille juuri Saksasta. Toisaalta katolinen Etelä-Saksa ja erityisesti Baijeri ovat tässäkin mielessä hieman erilaisia ja pitävät kiinni omista perinteistään. Esimerkiksi amerikkalaista punanuttupukkia ei näillä kulmilla juuri näy.

Tannenbaum_klein.jpg

Avainsanat: Saksa, Baijeri, joulu, Weihnacht, perinteet


Kommentit

30.12.2015 22.26  Ava Numminen

Kiitos baijerilaisten joulutapojen kuvauksesta - kiinnostavaa! Onko der Nikolaus aina noin alipukeutunut kuin tämän blogin kuvassa? Antaa pikkuisen reissussa rähjääntyneen vaikutelman, kaavun alta vikahtelee jokin pyjamatyyppinen alusasu.

Silmään pisti punanuttuinen Coca Cola -pukki ilmaisu. Mitä perua on siis oma joulupukkimme? Hänhän asuu Korvatunturilla, eikä suinkaan Coca Colan kotimaassa, Ameriikassa, josta juuri kotiuduimme. Ja joulujuomahan täällä Pohjolassa on paisti ja liemi, ei Coca Cola. Onko siellä Baijerissa päässyt faktat vähän unohtumaan?

11.1.2016 16.29  Aleksi Päiväläinen

Joulunpyhien aikaan jäi vastaaminen vähemmälle.Mutta, asiaan: Kai Nikolauksellakin useampi vaatekerta on, näin ainakin uskoisin. Vaikka hänellä onkin ilmeisesti vähemmän kierrettävää kuin virkaveljellään joulupukilla, asuu hänenkin vastuualueellaan useita miljoonia lapsia. Luulisi siis vaatteiden vaihdon olevan joskus paikallaan.

Oman joulupukkimme osalta itse asiassa en ole koskaan nähnyt hänen syövän tai juovan mitään. Laulussakin puhutaan muistaakseni vain tontuista: "Juovat paistia, ja syövät lientä...". En siis oikein osaa tuohon Coca Cola -kommenttiin varmaksi sanoa mitään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini