Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Kampustelua

Lauantai 29.1.2011 - Aleksi Päiväläinen

Aalto-yliopiston kampuksen sijaintikeskustelu ryöpsähti taas käyntiin tällä viikolla, kun rehtori Tuula Teeri ehdotti toimintojen keskittämistä Otaniemeen. Helsinkiläisenä en varmaan saisi tätä sanoa, mutta ehdotus on mielestäni hyvin perusteltu ja kannatettava. Toivottavasti säätiön hallituksella riittää kanttia rohkeaan päätöksentekoon näkyvästä vastustuksesta huolimatta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aalto-yliopisto, kampus

Piristäviä Aalto-uutisia

Perjantai 12.9.2008 - Aleksi Päiväläinen

Toissapäivänä keskiviikkona vietettiin TKK:n lukuvuoden avajaisia. Liekö 100-vuotisjuhla puolitoista viikkoa aiemmin imenyt ihmisistä mehut, kun lehtereillä oli kovin tyhjää. Mutta siitä huolimatta tuli ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa aidosti positiivinen olo Aalto-yliopiston tulevaisuudesta. Positiivisen olon aiheutti säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta puheellaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aalto-yliopisto, Matti Alahuhta, avajaiset

Hallitus aallonharjalla

Perjantai 15.8.2008 - Aleksi Päiväläinen

Aalto-yliopistolla on nyt nimekäs tohtoreista koostuva hallitus. Tuoreen tiedon mukaan hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Nokiassa ja Koneella kokemusta kerännyt Matti Alahuhta. Varovaisen positiivisia kysymysmerkkejä on ilmassa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aalto-yliopisto, hallitus

Huippuopetusta etsimässä

Keskiviikko 16.7.2008 - Aleksi Päiväläinen

Näinä huippuaikoina on tapana tähdätä korkealle. Aalto-yliopistoksi nimetty huippuyliopisto on eräs konkreettinen keino, jonka valtiovaltamme on katsonut välttämättömäksi. Ajatus tieteen, kaupan ja taiteen liitosta on hyvä ja kannatettava, mutta välillä tuntuu siltä että innovaatioiden pilvilinnasta kannattaisi palata hetkeksi perusasioihin. Opetus kuuluu niihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aalto-yliopisto, opetus, resurssit