Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Augustuksen linna, osa 2

Torstai 18.6.2015 - Aleksi Päiväläinen

Edellisessä Augsburg-kirjoituksessani keskityin erityisesti kaupungin ”virallisiin” maamerkkeihin. Tässä toisessa osassa fiilistelen myös niillä paikoilla, jotka eivät ensimmäisenä osu turistin silmään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Augsburg, historia, nähtävyydet, kanavat, Fuggerei

Augustuksen linna, osa 1

Perjantai 29.5.2015 klo 1.33 - Aleksi Päiväläinen

Usein tuntuu olevan niin, että oman kotikaupungin nähtävyydet jäävät lapsipuolen asemaan. Vaikka kuinka sattuisi asumaan upean arkkitehtuurin ja historiallisten näyttämöiden keskellä, niin arjen pyörityksessä ne jäävät helposti huomaamatta. Esimerkiksi Helsingissä asuessani taisin olla melkein täysi-ikäinen ennen kuin ensimmäisen kerran vierailin tuomiokirkossa! Päätimme perheen voimin, että täällä Augsburgissa emme tekisi tätä virhettä. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Augsburg, historia, nähtävyydet, Augustus

Suurkaupungin tunnelmia

Perjantai 13.4.2012 - Aleksi Päiväläinen

Pääsiäislomalla tuli jälleen käytyä Pietarissa. Vietimme vaimoni kanssa lyhyen suurkaupunkiloman pohjoisen Venetsiassa, kuten Pietaria silloin tällöin kutsutaan. Saimme taas muistutuksen siitä, että nopean junayhteyden ansiosta viiden miljoonan asukkaan metropoli on tosiaan lähempänä kuin koskaan aiemmin. Siitä kannattaa ottaa ilo irti molemmin puolin rajaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pietari, Lappeenranta, kulttuuri, historia, Leningrad, piiritys