Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Koulurauhaa!

Torstai 20.6.2013 klo 21.34 - Aleksi Päiväläinen

Viimeistään siitä asti kun Helsingin opetusvirasto uhkasi näyttää Alppilan yläasteella työskennelleelle opettaja Antti Korhoselle monoa takapuoleen, koulurauha on ollut näkyvästi esillä lehtien palstoilla ja työpaikkojen kahvipöytäkeskusteluissa. Opettaja Korhosen kohdalla järki lopulta voitti, ja tarina sai onnellisen lopun. Lainsäätäjäkin on tainnut herätä talviuniltaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koulurauhalaki, koulut, eduskunta, Alppila, opetuslautakunta

Tanssirahat

Perjantai 12.11.2010 - Aleksi Päiväläinen

Eri taiteenlajeista tanssin perusopetus on ollut pitkään Helsingissä lapsipuolen asemassa, sillä sen vuotuinen avustussumma on ollut pyöreä nolla. Ensi vuonna tähän on tulossa muutos, sillä lautakunnan ja kaupunginhallitusten päätösten jälkeen yhteensä lähes 170 000 euroa ohjataan tanssin perusopetuksen tukemiseen. Lautakunta on asiassa ollut hyvin aktiivinen yli pitkälle yli toista vuotta. Lisäksi kaupunginhallituksessa ja valtuustossa kokoomuslaisten panos asiassa on ollut vahva.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tanssin perusopetus, tuki, Helsinki

Huippuopetusta etsimässä

Keskiviikko 16.7.2008 - Aleksi Päiväläinen

Näinä huippuaikoina on tapana tähdätä korkealle. Aalto-yliopistoksi nimetty huippuyliopisto on eräs konkreettinen keino, jonka valtiovaltamme on katsonut välttämättömäksi. Ajatus tieteen, kaupan ja taiteen liitosta on hyvä ja kannatettava, mutta välillä tuntuu siltä että innovaatioiden pilvilinnasta kannattaisi palata hetkeksi perusasioihin. Opetus kuuluu niihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aalto-yliopisto, opetus, resurssit

Vieraat kielet alamäessä

Maanantai 9.6.2008 - Aleksi Päiväläinen

Sunnuntaihesarin (8.6) kaupunkisivujen huonoin uutinen koski peruskoululaisten kieliopintoja. Englannin ylivalta on murskaava. Kärsijöinä ovat olleet esimerkiksi venäjä, saksa ja ranska. Pienen kansan tulevaisuus näyttää huonolta jos tuudittaudumme vain englannin varaan

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kieltenopetus, peruskoulu