Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Joukkoliikenteen puolitetut hinnat

Lauantai 5.9.2009 - Aleksi Päiväläinen

Kesätauon jälkeen on hyvä taas palata myös blogin pariin. Hyviä aiheita pyörii jatkuvasti, mutta millään ei meinaa ehtiä reagoimaan. Syksyn aloituksen aiheeksi valitsin joukkoliikennekeskustelun, johon saatiin säpinää torstaina, kun Helsingin KH päätti, että se haluaa puolittaa joukkoliikenteen lippujen hinnat pääkaupunkiseudulla. Ensi kuulemalta ajatus vaikuttaa hyvältä, mutta tarkemmin ajatellen kyse on populismista, jolla todennäköisesti ei joukkoliikennettä kehitetä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joukkoliikenne, hinnat, palvelutaso

Poikittain pääkaupungissa

Torstai 11.6.2009 - Aleksi Päiväläinen

Aamun työmatkalla sattui käteeni Metro-lehti ja iloinen uutinen: Raide-Jokeri etenee. Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi omalta osaltaan Raide-Jokerin yleissuunnitelman eilen keskiviikkona. Tänään asiasta päätetään Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnassa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joukkoliikenne, raide-Jokeri

Poikittain raiteilla

Torstai 23.10.2008 - Aleksi Päiväläinen

Hesari nosti viime sunnuntaina tavallista näyttävämmin esille ratikoiden kehittämissuunnitelmat pääkaupunkiseudulla. Hyvä niin, sillä poikittaisliikenne on Helsingin todellinen pullonkaula. Kun keskustaan suuntautuvista matkoista noin kaksi kolmasosaa tehdään joukkoliikenteellä, on vastaava luku poikittaisliikenteessä alle 15 prosenttia. Pääkaupunkiseudun kiireellisimmät uudet liikennehankkeet löytyvätkin itä-länsi-suunnassa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joukkoliikenne, poikittaisliikenne

Ilmainen tulee kalliiksi

Torstai 9.10.2008 - Aleksi Päiväläinen

Olin eilen kotikouluni Suomalais-venäläisen koulun vaalipaneelissa. Joukkoliikenteestä keskusteltaessa erityisesti vasemmisto yltyi vaatimaan ilmaista joukkoliikennettä kaikille. Vaatimus on vastuuton. Niukat käytettävissä olevat resurssit tulee käyttää siellä, missä niistä on eniten hyötyä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joukkoliikenne, ilmainen

Joukkoliikenteen hintapaineet kovat

Maanantai 18.8.2008 - Aleksi Päiväläinen

Viime viikolla apulaiskaupunginjohtaja Sauri kertoi viime viikolla HKL:n lippujen korotuksista. Lähtökohtaisesti joukkoliikennettä ei pitäisi kallistaa, mutta pakon edessä hintapaineiden kohdistaminen kertalippuihin on fiksua.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joukkoliikenne, hinnat

Joukkoliikenteen lippujen hinnoittelusta

Perjantai 13.6.2008 - Aleksi Päiväläinen

YTV on pistämässä uusiksi lippujen hinnoittelua. Torstain (12.6.) Hesarin mukaan arvoliput hinnoteltaisiin etäisyyden mukaan ja kausiliput nykymenetelmällä kuntarajojen mukaan. Jos tällä mennään, niin ei sitä varsinaisena uudistuksena voine pitää. Oleellisimmat epäkohdat säilyvät edelleen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joukkoliikenne, hinnat, kuntarajat