Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Kirjastokeskustelua

Maanantai 1.2.2010 - Aleksi Päiväläinen

Jälleen kerran katson kalenteria ja havaitsen kauhukseni, että edellisestä blogimerkinnästä on kulunut kolmisen viikkoa. Onneksi meikäläisen osalta tentit alkavat olla varsin vähissä, joten enää ei iltoja ja öitä tarvitse niiden parissa kuluttaa (seliseli…;). Kulttuurin saralla on ehtinyt taas tapahtua – erityisesti kirjaston puolella. Niin sanottu Pajusen lista on lähtenyt lautakuntien pöllytettäväksi ja asukkaat eri puolella Helsinkiä ovat olleet aktiivisia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pajusen lista, kirjastoverkko

Ensimmäinen miekkarini

Torstai 10.12.2009 - Aleksi Päiväläinen

Tiistaina kulttuurikeskuksen edustalle ennen lautakuntamme kokousta oli kerääntynyt sivistyneen aktiivinen ja äänekäs joukko vastustamaan lähikirjastojen lakkautuksia. Itse pääsin ensimmäistä kertaa osalliseksi miekkaritunnelmaa kaupungin luottamustehtävässä toimiessani. Tuli hyvä fiilis!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mielenosoitus, kirjasto, säästöpaineet

Kirjastot liipasimella

Keskiviikko 25.11.2009 - Aleksi Päiväläinen

Aamun Hesarin pääotsikko kertoi, että ”Helsinki aikoo lopettaa viisi kirjastoa”. Kentällä ja verkossa myös liikkuu villejä huhuja nopeasti toimeenpantavista päätöksistä, kuten siitä että kirjasto- ja kulttuurilautakunnassa olisi joulukuussa käsittelyssä lakkautuslista. Tehtäköön nyt selväksi, että näin ei ole.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kirjasto, lakkautuslista, kulttuurilautakunta

Lautakuntakauden avaus

Torstai 10.9.2009 - Aleksi Päiväläinen

Tiistaina oli vuorossa syksyn ensimmäinen kirjasto- ja kulttuurilautakunnankokous. Esityslista oli kohtuullisen ohut, selvästi alle senttimetrin paksuinen. Isoin asia oli keskustakirjaston hankesuunnitelman tilaaminen. Lisäksi puhuttivat avustukset.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous, keskustakirjasto