Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Koulurauhaa!

Torstai 20.6.2013 klo 21.34 - Aleksi Päiväläinen

Viimeistään siitä asti kun Helsingin opetusvirasto uhkasi näyttää Alppilan yläasteella työskennelleelle opettaja Antti Korhoselle monoa takapuoleen, koulurauha on ollut näkyvästi esillä lehtien palstoilla ja työpaikkojen kahvipöytäkeskusteluissa. Opettaja Korhosen kohdalla järki lopulta voitti, ja tarina sai onnellisen lopun. Lainsäätäjäkin on tainnut herätä talviuniltaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koulurauhalaki, koulut, eduskunta, Alppila, opetuslautakunta

Strategian tragedia, komedia vai draama?

Tiistai 12.3.2013 - Aleksi Päiväläinen

Uusi lautakunta piti tänään tiistaina vuoden toisen kokouksensa, johon itsekin pääsin onnellisena varajäsenenä osallistumaan. Esityslistan pääruokana oli tarjolla kaupungin strategia, johon kulttuuritoimelta pyydettiin antamaan oma näkemyksensä. Lautakunta innostui keskustelemaan strategiasta siihen malliin, että luvassa ei varmastikaan ole tragedia, vaan toivottavasti eeppinen draama onnellisine loppuineen. Kyllä – strategiasta voi oikeasti saada kiksit! Strategian ohella lautakunta muun muassa jakoi apurahoja ja keskusteli Rakuuna-rokista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kulttuurilautakunta, kokous, strategia, festivaali, rock

Lautakuntakauden avaus

Lauantai 23.2.2013 - Aleksi Päiväläinen

Lappeenrannan ”kummallispoliittinen” elämä alkaa uuden valtuuston osalta vihdoin päästä tosimielessä käyntiin, kun lautakunnat aloittelevat toimintaansa. Pitkään siinä kestikin, mutta ehkäpä hyvää kannattaa odottaa. Itse sain ilon ja kunnian aloittaa työskentelyn kulttuurilautakunnan varajäsenenä. Lautakunta avasi keskiviikkona uuden valtuustokauden työskentelynsä seminaarilla, jossa olivat läsnä varsinaiset jäsenet, varajäsenet ja tärkeimmät virkamiehet.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lappeenranta, kulttuurilautakunta, lautakuntakausi

Jäähyväiset lautakunnalle

Lauantai 17.9.2011 - Aleksi Päiväläinen

Aika ajoin elämä kuljettaa uusiin suuntiin. Tällä kertaa meikäläisen tie on vienyt uudelle paikkakunnalle Itä-Suomeen. Samalla joudun jättämään paikkani Kirjasto- ja kulttuurilautakunnassa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ero, lautakunta, muutto, saavutukset

Toukokuun kokous: budjetti ja strategia

Torstai 19.5.2011 - Aleksi Päiväläinen

Tiistaisessa lautakunnan kokouksessa oli käsittelyssä isoja asioita. Lautakunta hyväksyi sekä ensi vuoden budjetin että kulttuuristrategian. Kokous tarjosi osallistujille tiukkaa ja korkeatasoista keskustelua.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous, toukokuu, kulttuuristrategia, budjetti

Huhtikuun kokous

Tiistai 19.4.2011 - Aleksi Päiväläinen

Vaikka valtakunnan politiikan tasolla kuohuu, kunnalliselämässä jatkuu tasainen arki. Tänään oli vuorossa kulttuuri- ja kirjastolautakunnan huhtikuun kokous. Asialista oli tällä kertaa kohtuullisen kevyt ja kokous nopea.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kulttuurilautakunta, kokous, huhtikuu

Lautakunnan maaliskuun kokous

Perjantai 18.3.2011 - Aleksi Päiväläinen

Viime tiistaina oli jälleen lautakunnan kokous. Eniten puhuttivat kirjastojen korjaukset sekä tulevat budjettipäätökset. Rahareikiä tuntuu olevan paljon, onneksi kaupungin talous näyttää olevan ainakin toistaiseksi kasvu-uralla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous

Helmikuun kokous

Tiistai 22.2.2011 - Aleksi Päiväläinen

Edellisestä lautakunnan kokouksesta on taas ennättänyt vierähtää viikko. Kokouksessa suurin osa asioista käsiteltiin ripeästi, mutta tiivistä keskusteluakin käytiin. Erityisesti meitä puhuttivat avustukset.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous, Kansallisteatteri

Vuoden lautakunta-avaus

Tiistai 25.1.2011 - Aleksi Päiväläinen

Tänään tiistaina pidettiin vuoden ensimmäinen lautakunnan kokous. Kokouspaikkana toimi poikkeuksellisesti Hernesaaressa sijaitseva niin sanottu Fordin talo, joka on yksi potentiaalinen Tanssin talon sijoituspaikka. Itse kokouksessa ei ollut suurta dramatiikkaa, joskin kerran päästiin äänestämään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous, Fordin talo

Marraskuun lautakunta

Perjantai 19.11.2010 - Aleksi Päiväläinen

Tiistaina oli lautakunnan marraskuinen kokous, jossa suurimpina asioina olivat kulttuuristrategian lähettäminen lausuntokierrokselle ja ensi vuoden avustukset jako kulttuuriyhteisöille. Lisäksi muun muassa hyväksyttiin Töölön kirjaston hankesuunnitelma sekä myönnettiin avustuksia kansainväliseen toimintaan ja muutama kohdeavustus.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous

Lokakuun lautakunta

Torstai 21.10.2010 - Aleksi Päiväläinen

Muun muassa nettisivujen teknisten vaikeuksien vuoksi lautakunnan kokousmerkintöjen tekeminen on jäänyt hoitamatta sitten viime helmikuun. Nyt olen saanut sivut uudistetussa muodossaan auki, joten on aika palata päiväjärjestykseen. Tiistaina oli lautakunnan lokakuun kokous.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous

Sidonnaisuuteni

Keskiviikko 20.10.2010 - Aleksi Päiväläinen

Kuntapäättäjien sidonnaisuudet ovat nousseet viime päivinä tapetille ja yhä useampi on omalta osaltaan jo mahdolliset kytköksensä tuonut päivänvaloon. Niinpä minäkin liityn joukkoon.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sidonnaisuudet, lautakunta

Kirjastot liipasimella

Keskiviikko 25.11.2009 - Aleksi Päiväläinen

Aamun Hesarin pääotsikko kertoi, että ”Helsinki aikoo lopettaa viisi kirjastoa”. Kentällä ja verkossa myös liikkuu villejä huhuja nopeasti toimeenpantavista päätöksistä, kuten siitä että kirjasto- ja kulttuurilautakunnassa olisi joulukuussa käsittelyssä lakkautuslista. Tehtäköön nyt selväksi, että näin ei ole.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kirjasto, lakkautuslista, kulttuurilautakunta

Kokouskuulumisia

Maanantai 9.11.2009 - Aleksi Päiväläinen

Hävyttömän pitkään on jo mennyt kokouksesta, joka pidettiin jo viime viikolla tiistaina. Kokouksen nuijanheiluttajana oli ensi kertaa uusi puheenjohtaja Johanna Sumuvuori.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous

Kirjastoa ja kulttuuripalkintoa

Perjantai 9.10.2009 - Aleksi Päiväläinen

Sen verran kiirettä on taas pitänyt, että en ole ehtinyt tiistaisesta lautakunnan kokouksesta vielä mitään kirjoittaa. Esillä olivat muun muassa Kulosaaren päiväkoti ja koulu kirjastoineen sekä vuoden 2009 kulttuuripalkinnon myöntäminen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous

Lautakuntakauden avaus

Torstai 10.9.2009 - Aleksi Päiväläinen

Tiistaina oli vuorossa syksyn ensimmäinen kirjasto- ja kulttuurilautakunnankokous. Esityslista oli kohtuullisen ohut, selvästi alle senttimetrin paksuinen. Isoin asia oli keskustakirjaston hankesuunnitelman tilaaminen. Lisäksi puhuttivat avustukset.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous, keskustakirjasto

Toukokuun kokous

Perjantai 22.5.2009 - Aleksi Päiväläinen

Keskiviikkoinen kokous sujui yllättävän nopeasti vaikka esityslista liitteineen olikin pitkä kuin nälkävuosi. Asiaa auttoi se, että talousarvion raameista oli jo viime kokouksessa käyty lähetekeskustelua. Leikkauksia jouduttiin tekemään, mutta olosuhteisiin nähden selviämme ainakin ensi vuonna vielä hyvin

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous

Säästöjä ja talohankkeita

Lauantai 18.4.2009 - Aleksi Päiväläinen

Huhtikuun kulttuurilautakunnan kokous pidettiin viime tiistaina. Asialistan suurimmat kokonaisuudet olivat talouskriisin aiheuttamat leikkaustarpeet sekä eräät rakennushankkeet.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous, säästöt, Tanssin talo, elokuvatalo

Maaliskuun lautakunta

Maanantai 16.3.2009 - Aleksi Päiväläinen

Kokousraportin kirjoittaminen on hiukkasen venähtänyt – pahoitteluni. Maaliskuun kulttuurilautakunta pidettiin jo viime keskiviikkona. Kokousta edelsi pieni seminaari ja tutustuminen Pasilan pääkirjaston saloihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous

Helmikuun lautakunta

Perjantai 20.2.2009 - Aleksi Päiväläinen

Vuoden toinen kulttuuri- ja kirjastolautakunnan kokous pidettiin keskiviikkona. Esillä oli muun muassa tilinpäätöksiä, kirjasto-organisaation kehittämistä ja tuttuun tapaan joukko kohdeavustuksia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous

Vanhemmat kirjoitukset »