Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Sacher, Mozart ja Julie Andrews

Maanantai 13.4.2015 klo 0.37 - Aleksi Päiväläinen

Mikä maa, mikä kaupunki? Otsikon kahden ensimmäisen nimen perusteella useimmille tullee mieleen Itävalta. Mutta kaupunki ei suinkaan ole Wien. Sound of Music -ystävät todennäköisesti huomaavat heti, että kyseessä on Salzburg, jonne Andrewsin tähdittämä musikaali sijoittuu. Pääsiäisen kunniaksi perheemme teki matkan tähän Itävallan neljänneksi suurimpaan kaupunkiin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Salzburg, Itävalta, pääsiäinen, Mozart, musiikki

Vaalikentiltä säästökuurille

Keskiviikko 18.9.2013 klo 21.49 - Aleksi Päiväläinen

Lappeenrannan sivistystoimi julkaisi viime viikolla virkamiesehdotuksen toteutettavista säästöistä. Lista oli kylmää luettavaa, mutta niin on kyllä kaupungin taloustilannekin. Useimmat valtuustoryhmien vetäjät - Kokoomusta lukuun ottamatta - olivat ensikommenteissaan vähintäänkin vesittämässä suunnitelmaa. Tässä tilanteessa pään painaminen pensaaseen ei kuitenkaan ole vaihtoehto. Säästöjen vastustajien on syytä kertoa mistä rahat otetaan, jos virkamiesten ehdotukset eivät kelpaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lappeenranta, säästöt, koulujen lakkauttaminen, sivistystoimi, musiikkiluokat

Puolustusvoimauudistus ja kulttuuri

Torstai 5.4.2012 - Aleksi Päiväläinen

Uudistus rajuine menoleikkauksineen ravistelee puolustusvoimia. Sotilaallisen maanpuolustuksen kannalta pieni, mutta näkyvä ja ennen kaikkea kuuluva kokonaisuus on sotilasmusiikki, jota myös odottavat rajut supistukset. Soittokuntia ja työpaikkoja häviää, mutta taiteen taso toivottavasti nousee. Samalla Lappeenrannalla on tilaisuus saada pieni mutta näkyvä piristysruiske kulttuurielämäänsä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puolustusvoimauudistus, sotilasmusiikki, soittokunnat, Lappeenranta

Kulttuuria ja kuntoilua

Maanantai 22.11.2010 - Aleksi Päiväläinen

Tällä kertaa lyhyestä virsi kaunis, sillä yksi video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä on mielestäni loistava tempausidea myös Stadiin toteutettavaksi! Ajattelin ottaa esiin seuraavassa lautakunnan kokouksessa joulukuussa.:)

Eli video löytyy täältä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hauskaa, liikuntaa, musiikkia

Terveyttä musiikista

Maanantai 20.10.2008 - Aleksi Päiväläinen

Musiikki ja terveys eivät äkkiseltään liity mitenkään toisiinsa. Lähempi tarkastelu kuitenkin osoittaa, että niillä on hämmästyttävän paljon yhteistä. Ajatus ”musiikillisista hyvinvointijoukoista” on herättänyt vaalikentillä aiheellisia kysymyksiä. Tässä konkreettisia sisältöä aiheeseen liittyen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: musiikki, terveys, hoitolaitokset

Ruotsalaista hyvinvointia laulamalla

Torstai 26.6.2008 - Aleksi Päiväläinen

Tämän aamun Hesarin ulkomaansivujen juttu ruotsalaisesta Allsång-tapahtumasta vahvisti mielikuvaa länsinaapuristamme iloisena ja hyvinvoivana kansana. Yhteislaulutapahtuma, jossa puoli miljoonaa ihmistä vauvasta vaariin kerääntyy puistoon äänijänteitään kokeilemaan, sopii hyvin kansankotiin. Suomessa vastaavaa olisi vaikea kuvitella tapahtuvan. Jotain kannattaisi kuitenkin opiksi ottaa, pelkästään jo mielenterveydellisistä syistä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinvointi, yhteislaulu, musiikkitalkoot