Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Kulttuuri lahtarin porstuassa

Torstai 24.10.2013 - Aleksi Päiväläinen

Kaupunki on joutumassa matokuurille kaikilla toimialoillaan. Kulttuurille kaupunginhallitus antoi melko kylmää kyytiä ehdottamalla 600 000 euron lisäsäästöä kaupunginjohtajan esitykseen verrattuna. Valtuusto tuli piirun verran vastaan, mutta siitä huolimatta noin 1,3 miljoonaa euroa pitäisi leikata seuraavan kolmen vuoden aikana. Lisäksi musiikkiopiston ja muun taiteen perusopetuksen avustuksista pitäisi höylätä pois yhteensä noin 400 000 euroa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kulttuuri, Lappeenranta, säästöt

Vaalikentiltä säästökuurille

Keskiviikko 18.9.2013 klo 21.49 - Aleksi Päiväläinen

Lappeenrannan sivistystoimi julkaisi viime viikolla virkamiesehdotuksen toteutettavista säästöistä. Lista oli kylmää luettavaa, mutta niin on kyllä kaupungin taloustilannekin. Useimmat valtuustoryhmien vetäjät - Kokoomusta lukuun ottamatta - olivat ensikommenteissaan vähintäänkin vesittämässä suunnitelmaa. Tässä tilanteessa pään painaminen pensaaseen ei kuitenkaan ole vaihtoehto. Säästöjen vastustajien on syytä kertoa mistä rahat otetaan, jos virkamiesten ehdotukset eivät kelpaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lappeenranta, säästöt, koulujen lakkauttaminen, sivistystoimi, musiikkiluokat

Säästöjä ja talohankkeita

Lauantai 18.4.2009 - Aleksi Päiväläinen

Huhtikuun kulttuurilautakunnan kokous pidettiin viime tiistaina. Asialistan suurimmat kokonaisuudet olivat talouskriisin aiheuttamat leikkaustarpeet sekä eräät rakennushankkeet.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous, säästöt, Tanssin talo, elokuvatalo