Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Kreikka-sotkun jälkilöylyjä

Perjantai 17.7.2015 klo 17.58 - Aleksi Päiväläinen

Näin Suomen suven keskellä minun oli tarkoitus jatkaa leppoisaa matkailuaiheista blogausta, mutta viime viikkojen Kreikka-härdelli innoitti minut ainakin vielä kerran palaamaan aiheeseen. Tänään Saksan liittopäivät hyväksyi Kreikan kolmannen maksuohjelman äänin 439-119. Näytelmän tämänkertainen näytös taitaa siis olla ohi. Tosin seuraava näytös odottanee ihan kulman takana. Kunhan vain tietäisi minkä kulman.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kreikka, euro, EU, Suomi, Saksa

Kaksi todellisuutta

Maanantai 11.5.2015 klo 23.56 - Aleksi Päiväläinen

Toisen maailmansodan päättymisestä Euroopassa tuli perjantaina 8.5. kuluneeksi 70 vuotta. Saksassa tämä päivä tunnetaan nimellä Tag der Befreiung, Vapautuksen päivä. Moskovassa puolestaan juhlistettiin voitonpäivää (День победы) lauantaina hyvin erilaisissa tunnelmissa. Juhlallisuuksia seuratessaan sivullinen tarkkailija joutuu hetkellisesti hieraisemaan silmiään ja kysymään itseltään: Puhuvatko osapuolet tosiaan samasta sodasta? Tästä todellisuudesta on todella olemassa kaksi eri tarinaa. Voittajan ja häviäjän.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Toinen maailmansota, Saksa, Venäjä, voitonpäivä, vapautuksen päivä

Suomen vaalit Saksan mediassa

Keskiviikko 22.4.2015 klo 0.31 - Aleksi Päiväläinen

Poikkeuksellisesti ulkosuomalaisena äänestäjänä oli kiinnostavaa seurata eduskuntavaalien uutisointia täällä Saksassa. Suuressa maailmassa pienen Suomen asioista ei yleensä suuria otsikoita revitä, mutta eivät ”peräpohjolan” asiat ihan pimennossakaan täällä ole. Monille saksalaisille Suomi on tuttu maa, ja eduskuntavaalit saivatkin ihan kohtuullisesti palstatilaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi, eduskuntavaalit, Saksa, media

Sprechen Sie englisch?

Maanantai 23.3.2015 klo 15.43 - Aleksi Päiväläinen

Pienen pohjolan perukoilla voi päästä syntymään käsitys, että englannilla pärjäisi melkein kaikkialla. Näinhän asianlaita on esimerkiksi Tukholmassa, jossa en yleensä ehdi haparoida kaupassa montaakaan sanaa tönkköä kouluruotsiani, kun myyjä jo vaihtaa englantiin. Suomessa pienenkin kippolan myyjät puhuvat yleensä englantia ainakin sen verran, että saavat myytyä kahvikupposen ulkomaalaiselle asiakkaalle. Täällä Etelä-Saksassa tilanne on toinen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: saksa, englanti, kielitaito, pakkoruotsi

Sparen, Total Sparen, Extreme Sparen

Torstai 12.3.2015 klo 16.18 - Aleksi Päiväläinen

Ei ne suuret tulot vaan pienet menot, sanoo vanha kansa. Jo ensimmäisen kahden Saksan-viikon aikana mieleeni juolahti, että liekö sanonta peräisin juuri tästä maasta. Varsin äkkiä olemme saaneet huomata, että säästäminen on täällä todellisen kansallishuvin ja -urheilun asemassa. Saksalaisten säästäväinen maine ei todellakaan ole tuulesta temmattu.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Saksa, rahansäästö, ostokset, autoilu

« Uudemmat kirjoitukset