Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Kinder, Küche, Kirche - Naisen kolme K:ta

Tiistai 9.2.2016 klo 17:10 - Aleksi Päiväläinen

Olimme juuri allekirjoittaneet uuden asuntomme vuokrasopimuksen ja vastaanottaneet avaimet. Vuokranantaja ja vuokranvälittäjä olivat esittelemässä meille autotallissa autopaikkaamme, joka olikin varsin hyvä ja leveä. Yhtäkkiä välittäjä kääntyi puoleeni ja ehdotti kohteliaasti kuin herramies toiselle herrasmiehelle: ”As you can see, the parkplace is very big. You could buy your wife a small car.” Yritin imeä hymyäni etten repeäisi nauramaan, sillä ei tämä iäkäs herra mitään pahaa ollut tarkoittanut. Hän yritti vain olla kohtelias. Onhan aivan luonnollista, että perheen pää pyrkii mahdollisimman hyvin huolehtimaan vaimostaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saksa, Baijeri, lapset, vanhempainvapaa, koti-isät, kotirouvat, perheverotus

Jäähyväiset lautakunnalle

Lauantai 17.9.2011 - Aleksi Päiväläinen

Aika ajoin elämä kuljettaa uusiin suuntiin. Tällä kertaa meikäläisen tie on vienyt uudelle paikkakunnalle Itä-Suomeen. Samalla joudun jättämään paikkani Kirjasto- ja kulttuurilautakunnassa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ero, lautakunta, muutto, saavutukset

Kansalliset metsätalkoot

Perjantai 25.7.2008 - Aleksi Päiväläinen

Ministeri Väyrysen seikkailut Moskovassa eivät ainakaan vielä ole tuottaneet tulosta. Näillä näkymin Venäjä lyö vuodenvaihteessa puutullit päälle. Keskiviikkona oma hallituksemme kuitenkin teki rivakkaan siirron puolittamalla metsän myyntiveron vuoden 2009 loppuun asti. Tauti on vakava ja lääkkeenkin on oltava sen mukainen. Siksi hallituksen päätös oli hyvä. Pidemmän päälle se tuskin ongelmia kuitenkaan ratkaisee.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metsä, myyntivero, metsäteollisuus