Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Kolme kertaa historiaa

Maanantai 18.4.2011 - Aleksi Päiväläinen

Viimeisen päälle jännittävä vaalitrilleri on takana, ja tällä kertaa joskus kliseisyyteen asti käytetty sana historiallinen ei todellakaan ole liioittelua. Historiaa tekivät sekä Kokoomus, persut että kepulaiset. Hallitusneuvotteluista on tulossa todella kiinnostavat.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit 2011, kokoomus, perussuomalaiset, keskusta

Alasajettu hyvinvointivaltio?

Maanantai 11.4.2011 - Aleksi Päiväläinen

Vantaassa on ehtinyt taas virrata vettä kuutio jos toinenkin siitä kun viimeksi kirjoittelin blogia.  Vaalikamppailun kalkkiviivoilla on taas aika aktivoitua. Vaalikentillä kansaa liikuttava aihe näyttää olevan kansalaisten hyvinvointi ja terveys. Median ja oppositiopuolueiden antaman kuvan perusteella suomalaista hyvinvointivaltiota on purettu viimeisten vuosien aikana semmoista vauhtia, että vain rippeet alkavat olla jäljellä. Tilastot kertovat kuitenkin toista.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: sosiaalimenot, bkt, Suomi, EU

Akateemista työttömyydenhoitoa

Tiistai 22.3.2011 - Aleksi Päiväläinen

Näin kevään vaalien korvalla - TEK:n valtuustovaalien ja eduskuntavaalien - työllisyys ja työttömyys ovat taas erityisen pinnalla. Tänään aamulla näin bussipysäkillä SAK:n aktiivisia työllistämistoimenpiteitä vaativan mainoksen. Maan hallitus puolestaan on kantanut sinänsä ansiokkaasti huolta alle 25-vuotiaiden nuorisotyöttömyydestä. Jotenkin tuntuu kuitenkin siltä, että akateemisten työttömyys on jäänyt sivuraiteille, vaikka finanssikriisi vei mukanaan myös paljon korkeakoulutettujen työpaikkoja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korkeakoulutus, työttömyys, TEK, työvoimatoimisto

Lautakunnan maaliskuun kokous

Perjantai 18.3.2011 - Aleksi Päiväläinen

Viime tiistaina oli jälleen lautakunnan kokous. Eniten puhuttivat kirjastojen korjaukset sekä tulevat budjettipäätökset. Rahareikiä tuntuu olevan paljon, onneksi kaupungin talous näyttää olevan ainakin toistaiseksi kasvu-uralla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous

Turvallisuuden tunne

Sunnuntai 13.3.2011 - Aleksi Päiväläinen

Japanin tsunamitragedia on järkyttänyt miljoonien ihmisten elämää ja aiheuttanut paljon kuolemaa ja surua. Järistyksen aallot eivät kuitenkaan tunnu vain japanilaisten arjessa, vaan myös koti-Suomessa asti. Tämä tuntuu olevan globaalin maailman kriiseille tyypillistä. Ne leviävät informaation nopeudella maapallon jokaiseen kolkkaan, jossa on saatavilla kännykkäyhteys, facebook tai twitter. Samalla korostuu turvallisuuden psykologinen luonne: Turvallisuus on ennen kaikkea tunne.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Japani, tsunami, turvallisuus, tunne

Perussuomalaista realismia

Tiistai 8.3.2011 - Aleksi Päiväläinen

Mikäli persujen kulttuuripoliittinen taktiikka on luotu All publicity is good publicity -hengessä, he ovat onnistuneet äärimmäisen hyvin, siinä määrin näkyvän kulttuurikeskustelun heidän vaaliohjelmansa on saanut aikaan. Sisällön puolesta persuja voi kiittää lähinnä suorasanaisuudesta ja rehellisyydestä, ei juuri muusta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, vaaliohjelma, kulttuuri

Paremminvointivaltiota etsimässä

Maanantai 28.2.2011 - Aleksi Päiväläinen

Kokoomus julkaisi lauantain vaaliohjelmansa iloisen positiivisessa hengessä. Samassa tilaisuudessa Jyrki Katainen piti puheen, jossa arvot nousivat ilahduttavan isoon rooliin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomus, vaaliohjelma, arvot

Laatua vai määrää?

Lauantai 26.2.2011 - Aleksi Päiväläinen

Torstain Hesari kysyi kaupunkilaisilta pitäisikö taiteen tapahtumien tuki jakaa laadun vai yleisömäärien mukaan. Tulokset jakautuivat aika tasan, kuitenkin siten että määrä voitti neljällä prosenttiyksiköllä (45 prosenttia). Kysymyksen asettelu on mielestäni liian yksinkertaistava, mutta ajatuksia herättävä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kulttuuri, rahoitus, korkeakulttuuri, insituutiot, alakulttuuri

Helmikuun kokous

Tiistai 22.2.2011 - Aleksi Päiväläinen

Edellisestä lautakunnan kokouksesta on taas ennättänyt vierähtää viikko. Kokouksessa suurin osa asioista käsiteltiin ripeästi, mutta tiivistä keskusteluakin käytiin. Erityisesti meitä puhuttivat avustukset.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous, Kansallisteatteri

Luovaa palvelutuotantoa

Maanantai 7.2.2011 - Aleksi Päiväläinen

Viime vuoden marraskuussa (15.11.) pohdiskelin kulttuurin ja luovan alan yrittäjyyden yhteyttä. Mielestäni kaupungin pitäisi nykyistä vahvemmin pyrkiä yhteistyöhön yrittäjien kanssa julkisen palvelutuotannon kehittämiseksi. Jatkan nyt ajatukseni kehittelyä eteenpäin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yrittäjyys, palvelutuotanto, start-up yrittäjät

Politiikka ja asiantuntijuus

Lauantai 5.2.2011 - Aleksi Päiväläinen

Nykypäivä julkaisi 4.2. mielipidekirjoitukseni politiikan ja asiantuntijuuden suhteesta. Julkaisen tekstini nyt blogimerintänä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, asiantuntijuus

Kampustelua

Lauantai 29.1.2011 - Aleksi Päiväläinen

Aalto-yliopiston kampuksen sijaintikeskustelu ryöpsähti taas käyntiin tällä viikolla, kun rehtori Tuula Teeri ehdotti toimintojen keskittämistä Otaniemeen. Helsinkiläisenä en varmaan saisi tätä sanoa, mutta ehdotus on mielestäni hyvin perusteltu ja kannatettava. Toivottavasti säätiön hallituksella riittää kanttia rohkeaan päätöksentekoon näkyvästä vastustuksesta huolimatta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aalto-yliopisto, kampus

Vuoden lautakunta-avaus

Tiistai 25.1.2011 - Aleksi Päiväläinen

Tänään tiistaina pidettiin vuoden ensimmäinen lautakunnan kokous. Kokouspaikkana toimi poikkeuksellisesti Hernesaaressa sijaitseva niin sanottu Fordin talo, joka on yksi potentiaalinen Tanssin talon sijoituspaikka. Itse kokouksessa ei ollut suurta dramatiikkaa, joskin kerran päästiin äänestämään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous, Fordin talo

Alueellista turvallisuuspolitiikkaa

Perjantai 21.1.2011 - Aleksi Päiväläinen

Keskusta julkisti tänään turvallisuuspoliittisen vaaliohjelmansa. Paino pitänee olla sanalla vaali, sillä niin avoimen aluepoliittinen ja vastuuton kyseinen ohjelma on. Keskustan mielestä maata puolustetaan varuskunnista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: keskusta, vaaliohjelma, turvallisuuspolitiikka

Epävaalit vai vaalike?

Tiistai 11.1.2011 - Aleksi Päiväläinen

Tiistain Hesarissa Olli Kivinen esitti toiveen uudissanasta Suomen kieleen kuvaamaan vilpillisiä vaaleja. Vastaan haasteeseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Idän pikajuna Pietariin

Perjantai 7.1.2011 - Aleksi Päiväläinen

Hyvää uuden vuoden ensimmäistä viikkoa! Itse vietin vuodenvaihteen vaimoni kanssa Pietarissa, jossa vuosi vaihtui ilotulituksen ja kuohuviinin säestyksellä. Matka taittui ensimmäistä kertaa uudella Allegro-junalla, joka kulki Helsingistä Pietariin kolmessa ja puolessa tunnissa. Kieltämättä reissu sujui tehokkaasti ja kohtuullisen mukavasti, mutta vanhan ajan junaromantiikka oli poissa. Bisneksen kannalta ajateltuna uusi pikayhteys on tietysti loistojuttu.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pietari, Allegro, talous, kauppa

Rahaliitto ja suomalaiset arvot

Sunnuntai 5.12.2010 - Aleksi Päiväläinen

Näin itsenäisyyspäivän tienoille tulee jotenkin luontevasti funtsittua suomalaisia arvoja. Nyt niitä arvoja koetellaan rahoituskriisin muodossa. Samaan aikaan kun Irlannin avuksi kootaan tukipakettia, Brysselissä pohditaan miten jatkossa vältyttäisiin megaluokan rahoituskriiseiltä. Rahaliitto nitisee liitoksissaan, ja moni suomalainen pohtii ihan aiheellisesti menon järkevyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Sisäpoliittiset pisteet ropisevat persujen kassaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suomalaisuus, arvot, EU, rahaliitto

Kulttuuria ja kuntoilua

Maanantai 22.11.2010 - Aleksi Päiväläinen

Tällä kertaa lyhyestä virsi kaunis, sillä yksi video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä on mielestäni loistava tempausidea myös Stadiin toteutettavaksi! Ajattelin ottaa esiin seuraavassa lautakunnan kokouksessa joulukuussa.:)

Eli video löytyy täältä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hauskaa, liikuntaa, musiikkia

Marraskuun lautakunta

Perjantai 19.11.2010 - Aleksi Päiväläinen

Tiistaina oli lautakunnan marraskuinen kokous, jossa suurimpina asioina olivat kulttuuristrategian lähettäminen lausuntokierrokselle ja ensi vuoden avustukset jako kulttuuriyhteisöille. Lisäksi muun muassa hyväksyttiin Töölön kirjaston hankesuunnitelma sekä myönnettiin avustuksia kansainväliseen toimintaan ja muutama kohdeavustus.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautakunta, kokous

Kulttuuriyrittäjyys ja innovaatiot

Maanantai 15.11.2010 - Aleksi Päiväläinen

Tämän blogimerkinnän otsikkoon sain tungettua kaksi tämän hetken muodikasta höttösanaa, yrittäjyyden ja innovaatiot. Kun vielä lisätään soppaan kulttuuri, saadaan aikaan luovuutta. (Bullshit)bingo! Näiden käsitteiden ympärille moni konsultti on onnistunut rakentamaan kukoistavan bisneksen. Mutta itse asia on tärkeä: maahan tarvitaan ruohonjuuritasolta lähtevää kasvuyrittäjyyttä ja ennakkoluulottomia ideoita. Voisiko kulttuurin kenttä tarjota uusia mahdollisuuksia? Minkälaisia?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: innovaatio, kulttuuri, yrittäjyys, ideakilpailu

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »